当前位置: 网站首页考试指南

考试例题

Ultrasound Physics Review Questions

1. Attenuation increases as distance _____.
A. Increases
B. Decreases

2. Attenuation increases as frequency ______.
A. Increases
B. Decreases

3. By definition, ultrasound is sound having a frequency greater than _____ cycles per second, that is, sound above the audible range.
A. 10,000
B. 20,000
C. 30,000
D. 40,000

4. Which of the following is not a property of acoustic waves?
A. Pressure and particle velocity are in-phase.
B. Particles in the medium oscillate with equal excursion in the positive and negative directions.
C. The wave front is attenuated by converting the energy in the pressure wave to heat.
D. There is movement of the material.

5. Which of the following types of tissue would have the lowest mean propagation velocity.
A. Air
B. Fat
C. Blood
D. Water

6. The ___ transducer and corresponding field of excitation excites molecules in the traditional "pie-shaped" field.
A. 1D
B. 2D
C. 3D
D. 4D

7. 1 atmosphere (14.7 psi) =
A. 10kPa
B. 50kPa
C. 75kPA
D. 100kPa

8. When c2>c1, total reflection can occur when the angle of incidence is ______ than the critical angle.
A. Less
B. Equal to
C. Greater

9. ______ is defined by the number of elements used (effective transducer width).
A. Aperture
B. Linear
C. Transducer
D. Propagation

10. Which of the following is not a factor determining spatial resolution?
A. Frequency (wavelength)
B. Transmit intensity
C. Pulse interval
D. Acquisition

Answer Key

1. A,2. A,3. B,4. D,5. A,6. B,7. D,8. C,9. A,10. D;

上一篇美国超声医师分类

下一篇: 无

关于B超技师

The American Registry for Diagnostic Medical Sonographey(ARDMS) 美国注册诊断医疗超声师协会是一个独立的,不以营利为目的的组织,是一家具有著名美国国家标准学会ANSI-ISO117024认证及国际标准化组织(ISO)同时认证的认证机构。成立于1975年,其后,该协会也赢得了全国委员会的认证(NCCA)和国家组织能力保证(NOCA)的评审机构的权威认证...【阅读详情

报考指南

此项考试包括对 RDMS , RDCS 和 RVT 的资格认证,考试时长两小时,测试题目总数 110 题,题型包括有选择题(占总题数的 90% )和临床实践模拟的互动操作题两大类。 其中以下这个链接是...【阅读详情